Oferta sprzętowa

Wózek sanitarny toaletowy – mogą z niego korzystać osoby, które nie są w stanie z różnych przyczyn dotrzeć do łazienki. Umożliwia wykonywanie czynności fizjologicznych w pozycji siedzącej. Po wyjęciu pojemnika spod siedziska wózek najeżdża na sedes.

Wózek aktywny – pozwala na dużą mobilność, łącznie z pokonywaniem progów i innych przeszkód. Istnieje możliwość dokonania dużej liczby regulacji, dzięki czemu wózek jest zwrotny. Umożliwia osiągnięcie maksymalnej sprawności i samodzielności w życiu oraz utrzymanie aktywności sportowej.

Wózek rehabilitacyjny- nazywany wysokim lub leżakowym, przystosowany jest do przewożenia osób, które nie mają możliwości utrzymania głowy w pionie oraz przyjęcia pełnej pozycji siedzącej. Istnieje możliwość regulacji zmiany kąta oparcia aż do pozycji leżącej.

Wózek inwalidzki z napędem elektrycznym– zapewnia łatwe poruszanie się w warunkach domowych oraz jazdę terenową.

Chodzik – wygodna i łatwa w prowadzeniu podpórka na kółkach przeznaczona dla osób potrzebujących wsparcia po urazach lub osób starszych. Ułatwia poruszanie się po domu, codzienne spacery czy wyjście na zakupy. Wyposażony w siedzisko i koszyk. Chodzik jest składany co ułatwia transport i przechowywanie.

Balkonik rehabilitacyjny stały – sprzęt pomocniczy wspomagający pionizację i poruszanie się. Bardzo dobrze sprawdza się u osób ze schorzeniami narządu ruchu, z zaburzeniami równowagi, u osób potrzebujących wsparcia po urazach lub osób starszych.

Kula łokciowa - jest pomocą techniczną poprawiającą mobilność użytkownika, przeznaczona dla osób ze schorzeniami urazowo-ortopedycznymi lub z niedowładem kończyn dolnych, gdy wskazane jest odciążenie narządu ruchu.

Elektryczny podnośnik do wanny - urządzenie przeznaczone dla osób mających problemy ruchowe, które pragną korzystać z wanny, ale nie mają na tyle siły aby wejść lub z niej wyjść. Nadaje się do każdej wanny. Jest to stabilne siedzisko z oparciem, które potrafi zjechać na dno wanny, a następnie unieść osobę z powrotem do krawędzi. W każdej chwili można go wyjąć, złożyć i schować.