Informacje ogólne

WYPOŻYCZALNIA SPRZĘTU REHABILITACYJNEGO, ZAOPATRZENIA MEDYCZNEGO
I ORTOPEDYCZNEGO
to kolejny projekt realizowany przez nasze Stowarzyszenie.

Chcemy pomagać osobom niepełnosprawnym, chorym i starszym, które z powodu złego stanu zdrowia bądź podeszłego wieku mają problemy z wykonywaniem wielu podstawowych czynności życiowych. Sprzęt rehabilitacyjny w znakomitej większości jest darem naszego przyjaciela Waltera Matta.
W sposób szczególny dziękujemy mieszkańcom Skarżyska, powiatu skarżyskiego, szydłowieckiego, koneckiego
i starachowickiego, którzy nieustannie przekazują nam plastikowe nakrętki na zakup nowego sprzętu. Zapraszamy do zgłaszania na naszej stronie internetowej zapotrzebowania na konkretne urządzenia, których nie posiadamy na stanie wypożyczalni. W miarę finansowych możliwości będziemy nieustannie poszerzać naszą ofertę. Koszt wynajmu jest symboliczny. Zgromadzone środki przeznaczymy na funkcjonowanie wypożyczalni (opłata najmu, serwis sprzętu – konserwacje i naprawy, zakup nowych urządzeń).

Wypożyczalnia znajduje się w budynku Przychodni Rejonowej Nr 3 przy ulicy Aptecznej 7 (wejście od strony skweru)