Spartakiada Golgota Świętokrzyska
(2015-09-16 | 13:03:41)

W  dniu 4 września grupa uczestników brała udział w corocznej Spartakiadzie Osób Niepełnosprawnych "Golgota Świętokrzyska 2015”. W sportowych zmaganiach ogółem udział wzięło 484 zawodników reprezentujących 34 ośrodki z województwa świętokrzyskiego, lubelskiego, podkarpackiego i mazowieckiego.
Nasz Warsztat reprezentowali:

-w kategoriach: przeciąganie liny, rzut lotką, rzut ringo – Waldek Nowakowski, Andrzej Nowakowski, Andrzej Kurcbart i Konrad Berus,
-w kategorii bieg na wózkach kobiet: Patrycja Krajcarz, Lidia Markiewicz.
W tym roku również opiekunowie przystąpili do rywalizacji w konkurencji triathlon magazyniera, która polegała sprawnym prowadzeniu taczki ogrodowej i przewożeniu przedmiotów. Pomimo niesprzyjającej pogody wszyscy bawili się świetnie. W przerwie między zmaganiami gospodarze częstowali nas gorącą hebatą, kiełbaskami z grilla oraz pyszną grochówką.
W tym miejscu musimy się pochwalić. Patrycja pojechała bardzo dobrze i zdobyła medal w biegu na wózkach. Pozostali również spisali się fantastycznie i zajęli dobre miejsca w klasyfikacjach poszczególnych konkurencji.
W przyszłym roku na pewno znów przystąpimy do rywalizacji.

Zdjęcia z zawodów możecie Państwo obejrzeć w naszej Galerii.