1 % O PP

W czerwcu 2009 roku  Stowarzyszenie uzyskało status organizacji pożytku publicznego.  Uchwałą Walnego Zgromadzenia  środki pozyskiwane z 1% podatku dochodowego przeznaczamy na terapię i rehabilitację osób niepełnosprawnych, zarówno w Warsztacie Terapii Zajęciowej, jak również na inne realizowane  cele pomocowe. Do chwili obecnej zostało rozdysponowane  24.000 zł Kwotę 6.987,10 zł przekazano, zgodnie  z wolą darczyńców na operację i rehabilitację 12-letniej Małgosi. Za 17.512,90 zł kupiliśmy fotel do masażu, stepper oraz  program Office do prowadzenia terapii w pracowni komputerowej WTZ.

Teraz gromadzimy środki na uruchomienie w Skarżysku-Kamiennej wypożyczalni sprzętu rehabilitacyjnego.   Wszystkim darczyńcom serdecznie dziękujemy za ofiarność. Deklarujemy pełną informację o wydatkowaniu środków.

ZOSTAW SWÓJ PODATEK W SKARŻYSKU!

Pod tym hasłem Stowarzyszenie Rodzin i Przyjaciół Osób Niepełnosprawnych prosi o przekazanie  1% podatku dochodowego na cele statutowe.
• Znacie Państwo nas i naszą działalność. Od 20 lat prowadzimy przy ul. Kościuszki 38 Warsztat Terapii Zajęciowej, obejmujący opieką  terapeutyczną  i rehabilitacją  30 osób z różnymi schorzeniami - szczególnie narządów ruchu,
• Zachwycacie się wyrobami naszych podopiecznych, prezentowanymi na licznych kiermaszach świątecznych,
• Wspólnie z Wami zbieramy nakrętki na zakup sprzętu rehabilitacyjnego.
• Pomagamy rodzinom i osobom niepełnosprawnym w rozwiązywaniu wielu problemów prawnych i administracyjnych.
• Prowadzimy na szeroką skalę akcję zbierania funduszy  niezbędnych do utworzenia w Skarżysku  wypożyczalni sprzętu rehabilitacyjnego, zaopatrzenia ortopedycznego i medycznego, która będzie służyła wszystkim mieszkańcom.

WASZ PODATEK ZOSTANIE W SKARŻYSKU I BĘDZIE PRZEZ NAS DOBRZE WYKORZYSTANY.

Wpisz w  swoje zeznanie roczne numer 0000016179.  Dziękujemy za Twoje wsparcie.